Att bli accepterad för den man är

Alla är vi olika det kan vi ju i alla fall komma överens om, både utseendemässigt, religionsmässig och personlighetsmässigt. Det enda som egentligen är fel och inte acceptabelt är när vi människor kränker, skadar eller ser ner på andra. Det är inte ok. Det är inte acceptabelt. Allt annat är dock upp till var och en och inget vi har rätt att döma för. Människors sexualitet är en het potatis. På många platser runt om i världen så är det olagligt att vara homosexuell, de till och med straffas för det.

För att man älskar en annan människa. Otroligt. Kärleken som är det vackraste och vänligaste som finns, varför ska det ens vara något som lagförs. Och varför ska det vara något som inte accepteras av människor i omgivningen. Varför måste den unga pojken eller flickan vara livrädda för att komma ut som homosexuella av rädsla för att familj, vänner eller släkt ska bli arga och ledsna. För så är verkligheten för många i dag, även i ett sådant accepterande land som Sverige. Fördomarna är många och rädslan för det okända är utbredd. Något som vi ständigt behöver jobba med för att underlätta för kommande generationer.
Vi uttrycker oss också olika med hur vi klär oss eller hur vi kommunicerar. Återigen, inget är fel eller skadligt så länge vi inte skadar och kränker andra människor. Att ha många tatueringar innebär inte att man automatiskt är kriminell utan helt enkelt att man tycker om tatueringar. Att ha korta kjolar innebär inte att man ska ses som lösaktig eller att det ska kopplas till andra fördomar utan det innebär helt enkelt att man tycker att det är snyggt att ha en kort kjol, inget vi behöver värdera och döma för.

Också hjärtefrågan. Tuttar. Herregud, vad ett par bröst ska vara provocerande vare sig det handlar om att amma öppet på stan eller att sola topless på playan. Under senaste åren så har flera debattartiklar publicerats i tidningarna. Vissa slår fast vid att det är varje kvinnas rätta att amma sin bebis om det så är på en parkbänk eller på en restaurang. Det är nämligen det mest naturliga i världen, det är en bebis som äter såsom bebisar har ätit i alla tider. SANT. Sedan kommer mitt emellan tyckaren som hävdar att det är ok att amma offentligt såvida den ammande mamman skyler sig ordentligt så att folk i omgivningen slipper skymta det nakna bröstet. Sedan så finns det, på allvar, de som vill förbjuda offentlig amning. De vill på riktigt att ammande mödrar ska hålla sig hemmiljön under tiden hon ammar. Blir man provocerad av en kvinna som ammar sin bebis så tycker jag att man ska söka hjälp hos en psykolog för då är det något som inte stämmer. Hjälp finns. Topless på stranden då? Ja, eftersom varenda karl går topless så ska det väl inte vara så provocerande att vi kvinnor också gör det. Vad är det att uppröras över? Frihet till alla, kvinna som man!